Bitki |
Uygulama Dönemi |
Topraktan
(gr/ da)
|
Tahıllar (Buğday, Arpa,Yulaf, Çavdar) |
Tohum ekim döneminde |
3-4 kg /da |
Mısır, Pamuk, Çeltik |
Tohum ekim döneminde |
4-5 kg /da |
Sebzeler (Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar) |
Fide dikim döneminde |
4-5 kg /da |
Yumrulu ve Kökleri Yenen Bitkiler (Patates, Pancar, Havuç, Soğan, Sarımsak, Turp) |
Tohum ekim döneminde |
4-5 kg /da |
Yağ Bitkileri (Ayçiçeği, Soya, Kanola, Susam, yerfıstığı, Aspir v.b.) |
Tohum ekim döneminde |
50-70 |
Baklagiller (Fasülye, Nohut, Mercimek, Bakla, Bezelye v.b.) |
Tohum ekim döneminde |
3-4 kg /da |
Yaprağı ve çiçeği yenen sebzeler (Marul, Maydonoz, Ispanak, Lahana, Karnabahar, Brokoli v.b.) |
Tohum ekim döneminde |
3-4 kg /da |
Muz, Narenciye, Zeytin |
Fidan dikim döneminde |
150 gr / fidan |
Yumuşak ve Sert Çekirdekli Meyveler (Elma, Armut, Kiraz, Şeftali v.b.) |
Fidan dikim döneminde |
150 gr / fidan |