Bitki |
Uygulama Dönemi |
Damlama
(L/da)
|
Domates, biber, hıyar, patlıcan, kabak, fasulye, nohut, mercimek,kavun, karpuz |
Fide döneminden itibaren |
1-1,5 (1,4-2 kg) |
Muz |
Doğumdan itibaren |
1-1,5 (1,4-2 kg) |
Bağ, kivi, narenciye |
Göz kabarmasından itibaren |
1-1,5 (1,4-2 kg) |
Sert ve yumuşak çekirdekli meyveler |
Pembe tomurcuk döneminden itibaren |
1-1,5 (1,4-2 kg) |
Zeytin, fındık, ceviz, antep fıstığı |
Çiçeklenme öncesinde |
1-1,5 (1,4-2 kg) |
Ayçiçeği, mısır,soğan,sarımsak |
Bitki boyu 15-20 cm olduğu dönemden itibaren |
1-1,5 (1,4-2 kg) |
Pamuk |
Fide döneminde ve çapadan sonra |
1-1,5 (1,4-2 kg) |
Patates, Şeker pancarı, havuç |
Çapadan sonra |
1-1,5 (1,4-2 kg) |
Fasulye, nohut, mercimek, |
Çiçeklenmeden 10-15 gün önce ve çiçekler açtıktan sonra bakla tutumuna kadarki dönem |
0,5-1 (0,7-1,4 kg) |
Yaprağı yenen sebzeler (marul, lahana vb.) |
Bitkiler 2-3 yapraklı olduğu dönemden itibaren |
0,5-1 (0,7-1,4 kg) |
Kesme çiçekler |
Erken gelişme döneminde |
0,5-1 (0,7-1,4 kg) |