Bitki |
Uygulama Dönemi |
Topraktan
(gr/ da)
|
Tarla Sera Bitkileri |
Toprak hazırlığında serpme olarak |
500-1.000 g/da |
Meyve Agaçları |
Sonbahar/İlkbahar, ağaç taç izdüşümüne serpme |
30-150 gr/ağaç |
Fındık |
Sonbahar/İlkbahar, ağaç taç izdüşümüne serpme |
50-100 gr/ocak |
Üzüm |
Sonbahar/İlkbahar |
30-75 gr/omca |
Zeytin |
Sonbahar/İlkbahar, ağaç taç izdüşümüne serpme |
30-150 gr/ağaç |
Narenciye |
Sonbahar/İlkbahar, ağaç taç izdüşümüne serpme |
30-150 gr/ağaç |
Muz |
Onarımdan sonra |
30-75 gr/çanak |
Ayçiçeğ, Mısır, Pamuk |
Taban gübresiyle birlikte serpme |
150 gr / fidan |
Tahıllar |
Taban gübresiyle birlikte serpme |
500-1.000 g/da |