Bitki |
Uygulama Dönemi |
Yapraktan
(g/da 100 L su)
|
Sebzeler, kabakgiller, baklagiller, kavun, karpuz |
Çiçeklenme öncesi uygulanır, çiçeklenme sonrasında 10-14 gün ara ile tekrarlanabilir |
25-50 |
Yağ bitkileri, endüstri bitkileri |
Bitkiler 30 cm boylandığında uygulanır. Gerekirse 10-14 gün ara ile tekrarlanır |
40-60 |
Tahıllar(buğday, arpa, yulaf, çavdar vb) |
Kardeşlenme ve sapa kalma dönemi arasında uygulama yapılır. Gerekirse bu dönemler arasında 7-14 gün ara ile tekrarlanır. |
40-60 |
Üzüm |
İlk uygulama çiçek tomurcukları ve çiçek salkımları belirdiğinde, ikinci olarak çiçek tomurcukları ayrıldığında uygulama yapılır. |
25-50 |
Sert ve yumuşak çekirdekli meyveler, ceviz, fındık, antep fıstığı, badem |
Çiçeklenme öncesi uygulanır. İhtiyaca göre 7-14 gün ara ile tekrarlanır. Hasattan sonra, yapraklar dökülmeden önce de uygulayınız. |
40-60 |
Narenciye |
İlkbahar ve sonbahar sürgünleri zamanında uygulanır. Bu dönemlerde noksanlık durumlarında 10-14 ara ile tekrarlanır. |
40-60 |
Çilek, kivi |
Çiçeklenme öncesi uygulanır, çiçeklenme sonrasında 10-14 gün ara ile tekrarlanabilir |
25-50 |
Mısır, çeltik |
Erken dönemlerde, bitki 4-6 yapraklı dönemde uygulanır .Gerekirse 10 gün sonra tekrarlanabilir |
40-60 |
Pamuk |
Erken dönemde ve çiçeklenme öncesinde uygulanabilir. |
40-60 |
Zeytin |
Çiçeklenme öncesi uygulanır, çiçeklenme sonrasında 10-14 gün ara ile tekrarlanabilir |
40-60 |
Patates, şeker pancarı, havuç, soğan, sarımsak, yaprağı ve çiçeği yenen sebzeler |
Bitkiler 4-6 yaprak iken uygulanır. Gerektiğinde 7-14 gün ara ile tekrarlanır. |
25-50 |
Yeşil alan ve kesme çiçekler |
Bitkilerin erken dönemlerinde uygulanır. Gerektiğinde 10-14 gün ara ile tekrarlanır. |
25-50 |
Tüm bitkiler toprak uygulaması |
Damlama sulama sistemi ile uygulanır. İhtiyaç halinde tekrarlanır |
150-250 g/da |